Приют за бездомни кучета Animal SOS BURGAS
Проекти на приюта
Клуб Animal Kids
pobeda_logo
crazy-dog-day-062
Статистика

postheadericon Как да помогнете?

ПРИЮТЪТ "Animal SOS-Burgas" благодари на всички приятели на животните, които желаят да ни помогнат. Колкото повече хора с добри сърца се включат в проекта ни да създадем нов прекрасен и уютен дом за бездомните кучета, толкова по-бързо ще осъществим тази мечта.


Всеки може да си избере най-подходящия за него начин да се присъедини към идеята ни :

Дарителство


1. Финансова подкрепа:

  -  еднократно с големи или малки суми;
  -  ежемесечно с еднакви суми;
  -  поемайки шефството над някое куче със специални нужди
  ( болни, оперирани, инвалиди или много стари животни, които нямат шанс да бъдат осиновени ) със сума по своя приценка;

  SOCIETE  GENRALE  EXPRESSBANK

  Bulgarien

  Burgas, Str. “Kiril I Metodii”12

  BIC:    TTBB BG 22

  IBAN: BG33TTBB94001526030079

   Fondation   ANIMAL-SOS-2012

   2.Дарение „ в натура” :

   Полагаме много усилия, за да осигурим максимално добри условия за отглеждането на нашите питомци. Затова ежедневно са ни необходими:

   -  храна ( суха, консерви, бебешка, месни продукти, хляб, ориз, макарони, риба, зеленчуци, сухо мляко за най-малките кученца, кучешки лакомства);
   -  медикаменти, ваксини обезпаразитяващи, дезинфиктанти, чипове;
   -  купи за хранене и вода;
   -  нашийници, поводи, пластмасови кучешки легла;
   -  почистващи препарати, прах за пране, метли, стирки, кучешки шампоани;
   -  меки и гумени играчки, топки;
   -  ние постиламе чисти постелки на животните, особено на оперирани, кастрирани, болни, които обаче бързо се похабяват.

   А малките бебчета  имат особена нужда от чистите постелки! Затова са ни безкрайно необходими:   
   -  хавлии, различни размери;
   -  одеала
   -  чаршафи
   -  губери
   -  покривки
   -  калъфки за възглавници
   -  килими
   -  черги
   -  мокети
   -  пътеки
   -  балатуми и др.

   Всички тези безценни за нас материали лежат отдавна забравени в мазите, таваните и гардеробите на нашите майки, баби и съседки. Дошло е времето да бъдат извадени от парафина, за да послужат за нещо полезно. Ако Вие нямате  транспорт, то само ни се обадете. Ще вземем дарените от  Вас неща с наша кола.

   -  готварски тави, метални купички, тенджери;
   -  дървен материал за катерушки, малки къщички и навеси в дворчетата;
   -  строителен материал – бетон, цимент, фаянс, теракот, лепила, бои.... Все още сме в строителен период и се нуждаем от всичко, с което можем да довършим и поддържаме уютния ни приют.
   -  Ако Вие или Ваши приятели , за нещастие, са загубили своя домашен любимец, куче или котка, молим, дарете неговите купички, одеалца, каишки на бедните животни, лишени от топлия дом на любящ стопанин.

   Безкрайно сме благодарни за всяко дарение – и най -малката хавлийка или пакетче кучешки солетки са ни нужни  и високо ценени!
   Дарението се вписва в протокол, а името на дарителя – в нашата „Златната книга на добрите сърца”.

   3.Дарение на време и умения:
   -  Доброволците даряват своето свободно време, енергия и умения, за да направят света по-добро място за живеене! Винаги са добре дошли!
   Временни приемни семейства – мили хора, желаещи да дадат дом и любов на животни със специални нужди ( болни, следоперативни, инвалиди) или просто стари, изоставени от стопаните си животни, нуждаещи се от спокойствие и грижа в края на дните си.

   Каквото и да изберете, ние сме Ви благодарни, а обществото  ни трябва да  аплодира раждането на новата българска действителност – цивилизовано гражданско общество, възпитаващо децата си в морал, милосърдие и любов.

   ПРАВИЛНИК НА ДОБРОВОЛЕЦА

   Доброволците могат да участват в:
   1. Образователни и информационни програми, благотворителни, дарителски, спасителни акции, организирани от фондацията, проверки на кандидатите за осиновители на наши питомци

   2.Дейности в приюта за безстопанствени кучета:
   * хигиенизиране на района на приюта* строително-ремонтни работи , поправки на къщички, катерушки, боядисване и други подобни дейности* засаждане на дръвчета и цветя, поддържане на тревните площи* подготовка на храната за животните* разходки, къпане, ресане, подстригване, игри с кучетата, като гледачът извежда кучето от къщата с повод и го предава на доброволеца* ако по време на разходка или игра доброволецът забележи нещо необичайно в поведението или в здравословното състояние на кучето, то задължително трябва да информира гледача* доброволецът може да дава лакомства на кучетата само по време на разходка, игра, приучаване към ходене на повод* .

    3.  Доброволците предават  дарения за животните ( храна, медикаменти, играчки, различни материали ) на управителя, или  в негово отсъствие -  на гледачите срещу предавателно-приемателен протокол.
   4. Дарение от парични средства става в банковата сметка на фондацията, или се предава на управителя  срещу приходен ордер.
   5. Ако доброволецът желае да помогне за намиране на дом на определени кучета, то той се обръща към управителя на приюта за информация за тях (история, качества, за какво семейство е подходящо животното ).  Кандидат-осиновителите контактуват директно с управителя на приюта.


   ЗАДЪЛЖИТЕЛНО :
   1.При първо посещение в приюта доброволецът подписва декларация на доброволеца.
   2. Преминава през инструктаж от управителя на приюта, за което се подписва в книгата за инструктаж.

   НЕ СЕ РАЗРЕШАВА:
   1. Храненето на кучетата и подаване на лакомства през мрежите, за да се избегнат неприятни инциденти
   2. Влизане в къщите и дворчетата, с изключение на случаите, в които доброволецът участва в някакъв ремонт или строителна работа там. В този случай е задължително присъствието на гледач.
   3. Забранено е публикуването, под каквато и да е форма  и предлог, на информация за фондация „ Animal SOS”, неотговаряща на истината и уронваща престижа на Фондацията.
   4. Забранено е фотографирането и видеозаснемането на животни или обекти, собственост на Фондация „ Animal SOS”, както и публикуването на този снимков материал, без изричното съгласие на Фондацията.