Приют за бездомни кучета Animal SOS BURGAS
Проекти на приюта
Клуб Animal Kids
pobeda_logo
crazy-dog-day-062
Статистика

postheadericon ДА ПОСТРОИШ ПРИЮТ-МЕЧТА

“ И най-дългият път започва с първата крачка”

„Animal SOS” прави първата крачка към изграждането на своя „Рай за бездомни животни”-ANIMAL SOS-BURGAS през лятото на 2009 г., закупувайки 11 дка земя край м.с. Черно море, на 12 км северно от гр. Бургас. Изграждането на приюта се извърши само и единствено с личните средства на неговия основател – Александър Стефанов!

Септември същата година е чудесен месец за започване на реализирането на мечтата.

Първият обитател е баба Джеси, 8 годишно улично куче, която от 2 години е обгрижвана от Александър Стефанов в Слънчев бряг. Тя определено харесва новия си дом, както и новата си луксозна къщичка, донесена специално от Германия.

Минават месеците и наближава суровата зима на 2009-2010 г..Пронизващите студени ветрове и бръснещ сняг довеждат пред портите първата ни майчица – Мая, която сама прекрачва прага ни на 1 декември. Тя си намира местенце на завет, където върху меки и топли одеала на 2 декември ражда шесте си кученца.

Страшният сибирски студ, дълбокият сняг и придошлата незнайно откъде вода ни блокират заедно с около 40 кучета за 3 месеца. Пътят е залят с 50-60 см. вода, запечатана под дебел лед. Храната, вода и всичко необходимо, както и спасени в града премръзнали, полуумрели от глад, улични животни се носят на гръб по 300 метровото замръзнало езеро. Кучетата ни, скрити от студа в хралупи под дарените от приятели юргани, дюшеци и всякакъв постелъчен материал, оцеляват и посрещат пролетта с щастливо размахани опашки.

Щъркелите се извиват над препичащите се на мартенското слънце кучета. Идва времето за довършителните строителни работи.

Първата ни и най-важна задача е да източим придошлата вода, да вдигнем черния общински път с 50-60 см и да се направим защитни канал и дига, които поддържаме всяка година. Сега се пътува спокойно по пътя, който тогава приличаше на езеро зад северния полярен кръг.

Междувременно броят на кучетата расте, и расте... Ние лекуваме, ваксинираме, кастрираме всяко попаднало при нас куче, като финансирането е единствено от „Animal SOS” и от дарения.

Сградният фонд се състои от : основно сграда с помащения за офис, за персонал, кухня, манипулационна, сервизни помещения и баня за кучетата, парно отопление; къщите за кучетата са – 4 къщи с по 4 стаи, 10 къщи с по 2 стаи и 7 къщи с по 1 стая. Половината от къщите имат монтирано подово отопление. Към всяка стая има прилежащ двор от 50 кв.м.

Отделно има къща за майки с бебета, както и за болни и оперирани животни, също с подово отопление.

В големия двор от 3 дка е прекрасна прощадка за игра на питомците ни.

Приютът разполага с автомобил за обслужването му.

Приютът има сключени договори с ветеринарни клиники в Бургас и осигурява лекарска помощ на всяко животинче, прието при нас! Когато се налага, караме питомците си до клиники във Варна, Стара Загора, София.

Animal SOS-Burgas защитава бездомните и малтретирани животни. Приютява тези, които не могат да останат на улицата , лекува болните, кастрира, ваксинира, обезпаразитява и чипира кучетата си, социализира ги, търси най-добрите домове за своите питомци, грижи се доживот за старите и инвалидните си животни.

Приютът Animal SOS-Burgas е официално регистриран и работи абсолютно коректно и в пълно съответствие с българското и европейското законодателства, ползвайки най-добрия опит на европейските природозащитни оргганизации и приюти.

Работим в тясно сътрудничество с европейски природозащитни организации и приюти!

AA016

DSC03637

DSC03740

DSC03892

DSC03893

DSC03907

DSC03739

DSC03906

DSC03909

DSC03912

DSCN0455

DSCN0736

DSCN0751

DSC07190

DSC07192

DSC07322

DSC07435

DSC07437

DSC07448

DSC07469

Последна промяна (Неделя, 12 Май 2019 18:59)